Offshore céget vett közpénzből Németh Szilárd?

Ugye az leesett, hogy az offshorozó Fidesz alelnöke offshore céget vett Csepelen? Mert mi történt pontosan akkor, amikor Németh Szilárd bejelentette, hogy ismét a csepeliek kezébe került a Csepel SC? Ámítás.

Nem a csepeliek kezébe került a Csepel SC, hanem EGY CSEPELI kezébe. Jogilag pedig még csak nem is a Csepel SC, hanem egy offshore cég. A Cs.sziget-Invest Kft. Mármint, ha egy offshore cég által létrehozott cég is offshore. Számunkra ez a logikus. Na de mit is mondott Németh akkor, amikor a Csepel SC-ről beszélt? Azt, hogy nem szabad beépíteni.

Eddig OK.

Meg azt, hogy állami vagy önkormányzati kézbe kell adni, és úgy kell működtetni. Az első fele jól kezdődött, mert állami pénzből vették meg. A másik fele visszás, mert Németh Szilárd alapítványa vette meg, vagyis nem önkormányzati és nem állami kézbe került az állami pénzből vett offshore cég.

Mondott még valamit Németh Szilárd. Amikor a Kozma István birkózóakadémia (KIMBA) támogatásairól beszélt, mindig kiemelte, hogy az első pillanattól az utolsóig átlátható lesz minden egyes fillér elköltése.

Ehhez képest nem találtuk az adásvételi szerződést az akadémia “üvegzseb” oldalán. Úgy tűnik, hogy nagyon le vannak maradva a frissítéssel a srácok. Vagy nagyon nem akarják kitenni a szerződést.

Németh Szilárd tehát tartozik a csepeliek felé egy vallomással: mennyiért vette meg a KIMBA a Csepel SC-t? Azt, amelyért polgármesterként ő 1 forintot akart adni?

De van a történetnek még egy érdekessége. A Csepel SC adásvételéről szóló Csepelinfós cikkbe véletlenül betették az előzményeket. Ez nem egy rossz szokása a hírhedt Csepelinfót szerkesztő hírhedt agitprop titkárnak, Ábel Attilának. Németh Szilárd egykori alpolgármestere – aki a csepeliek szerint inkább egy rossz papagájra hasonlít – teletűzdelte a cikket Németh Szilárd korábbi közleményeivel, videóival. Így aztán nem csak azt tekinthetjük meg, hogy ilyen volt a rezsiharcos negyven kiló pacalon nevelt zsírpárna nélkül. Az is kiderül, hogyan offshorozott akkor, amikor még nem tudta, hogy offshore céget fog venni (már ha az offshore cégek által létrehozott cégek is offshore végek ugyebár):

2007Ötödjére is nem a Csepel SC-reSajtótájékoztató 2010-ből:Elszámoltatást a Csepel SC ügyében! 

2011-es sajtótájékoztatók: Feljelentést tett Németh Szilárd csepeli polgármesterVisszaélt ingatlanjaival a Csepel SC Alapítvány?

2018: Az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról

Hozzászólás

Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el